3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Brabantské cukroví

Název Množství a jednotka
hladká mouka 240 g
cukrářská lukana nebo máslo 240 g
mleté vlašské ořechy 120 g
moučkový cukr 120 g
citronová kůra
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na tenké plátky a vypracujeme těsto. Těsto dáme na moukou poprášený talířek, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici dvě hodiny odležet. Pak vyválíme na cca 2-3mm placku a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 minut (podle trouby).
Upečené vychladlé cukroví slepujeme buďto višňovou marmeládou, nebo kakaovo-ořechovým krémem, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou ořechu.


 


RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...